7 sept 2010

Un excel·lent guió original

Que Christopher Nolan és un dels directors més creatius a Hollywood dels darrers anys ja no ho discuteix ningú. El seu debut, amb l'original Memento fa ara 10 anys, ja va marcar un inici de carrera sorprenent, amb un guió d’estructura delicada a l’hora que sorprenent.

Després va continuar amb la "lluminosa" Insomnio, un remake d’una pel·lícula original noruega amb el que va poder comptar amb Al Pacino, Robin Williams i la sempre perfecta Hillary Swank.
Batman Begins, Prestigio: El Truco final i El Caballero Oscuro van seguir abans d’arribar 2010, l’any que ha estrenat la magnífica Origen (Inception).

Origen es tracta potser d’una peça única. El director torna a explorar la ment, els records i els somnis, tal i com va fer a Memento e Insomnio.

La pel•lícula narra la història de Don Cobb (Leonardo Di Caprio) un expert en endinsar-se a la ment de les persones a través dels somnis per endur-se’n els seus secrets més preuats.

El guió, escrit pel mateix director, no defalleix mai. Un excel·lent guió, ben estructurat i sense cap fissura (fàcil de caure-hi quan es tracta un tema com el de la pel·lícula), uns efectes especials impressionants i una banda sonora (això mereix capítol especial pel Hans Zimmer un altre dia) inquietant.
En fi, us recomano que si no heu pogut veure aquesta petita meravella encara, que no us la perdeu. No volgueu entendre tota la trama des d’un bon començament i deixeu-vos portar per l’ imaginació d’en Nolan. Sortireu guanyant.
Això sí, tracteu de sobreviure als darrers tres quarts d’hora del film, en el que la història adquireix un ritme vertiginós del que ja no us abaixareu fins el final de la pel·li.

Us deixo l'ellaç al trailer de la pel·lícula


4 comentaris:

elbosquefantasma dijo...

Sí, un buen guión. Muy bien el DiCaprio. Impresionan los efectos especiales, pero nunca por encima de la historia. recomendable.

¿Un nuevo fenómeno Matrix?... ya veremos....

Pipo dijo...

No te digo que no, puede ser; pero comparar Matrix con Origen... no sé, no acabo de entenderlo.
Por cierto, echo de menos a tu perro y a tu gato, que ya sabemos que es su propio dueño

Juanjo Iglesias dijo...

Pues me habéis convencido, ahora mismo voy a verla, me fío de vuestra recomendación. Ya comentaré después
Saludos

elbosquefantasma dijo...

la posibilidad de mundos, universos, que somos incapaces de distinguir lo real de lo irreal (¿Cúal es la ilusión?).
Pueden ser programas informáticos (Nivel 13, Matrix) o mundos oníricos.
La posibilidad de hacerlos a nuestro antojo, o que puedan ser manipulados desde fuera... ... ... A nivel de guión.
En imágenes tiene algunos recursos que ya veremos si aparecen en plan anuncios o chistes en otras películas o series.

Interesante Mr. Nolan.

Es complicado hacer dos blogs, el perro ha decido formarse visto el panorama. Y el gato ha descubierto las facturas sin iva, y la economía sumergida. Tendré que hacer algo..... .....