30 oct 2008

Facebook i MySpace, un perill





Sembla que la paraula de moda a la xarxa durant aquests ultims mesos, Facebook, és ara un perill donada la quantitat de fraus comesos sota el seu nom durant les ultimes setmanes. També ens diuen els diaris avuí que tant Facebook com MySpace son un "colador" d'intrusos sense precedents i que les agencies de protecció de dades de 37 països alerten sobre el perill que donar-se d'alta en aquests serveis ens pot crear.
A aquestes pàgines socials, els usuaris introdueixen dades personals que, teoricament, només veuràn els amics que estiguin vinculats, però no sempre és així.  A 27 empleats d'un club automobilístic de California els van acomiadar per creuar missatges ofensius dins les seves xarxes privades de MySpace. Malauradament, algú li va fer arrivar a la direcció. Un professor de religió de Las Vegas va ser fulminantment acomiadat de la seva feina quan va reconeixer a la seva pagina personal de Facebook les seves inclinacions homosexuals...
En definitiva, creem eines d'intercanvi social per que ens comuniquem més entre nosaltres (sense sortir de l'ordinador, es clar, però això és un altre tema del que ja parlarem) i al final la fem servir com a arma de doble fil, sobre tot als Estats Units, el país de la doble moral.

0 comentaris: