27 oct 2009

Què passa als Ajuntaments?


Avui ha estat noticia la intervenció de la Guardia Civil a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet per ordre del jutge-heroi Baltasar Garzón. L'alcalde Bartomeu Muñoz (PSC) ha estat detingut juntament amb 2 ex-alts càrrecs del govern CIU a la Generalitat, l'històric Macià Alavedra i Lluís Prenafeta. La corrupció urbanística és el rerefons, com gairebé sempre, d'aquesta intervenció judicial. Però el més sorprenent de tot és que, des de la famosa "Operación Malaya", al Març del 2006, s'han detingut fins ara a l'estat la no menyspreable xifra de 19 alcaldes. I déu ser per alguna cosa... que als Ajuntaments ha passat de tot des de sempre, estem d'acord. Ara bé, per què ara surten tants casos com aquest d'avui? És que ara hi ha més control policial i judicial que mai o és la crisi del totxo, que amb l'escassa operativa actual permet detectar aquests delictes més fàcilment? A més, déu ser molt llaminer ficar-se en aquests terrenys. A la llista dels alcaldes detinguts n'hi han de tots els colors polítics, vegeu la llista:

Marisol Yagüe (GIL): Ex alcaldesa de Marbella (Málaga), detinguda durant l'operació Malaya a l'Abril del 2006. Va sortir de la presó al Setembre d'aquell mateix any després de dipositar una fiança de 60000 euros.

Francisco Valido (PP): Ex alcalde de Telde (Gran Canaria), detingut al Novembre del 2006 dins l'operació "Cas Faycan" per cobrament de comissions de llicències d'obres. Va pagar una fiança de 80000 euros. El PP el va fer fora però després el va readmetre.

Eugenio Hidalgo(PP): Ex alcalde de Andratx (Mallorca) Detingut al Novembre del 2006 dins l'operació Voramar. Va ser condemnat a 2 anys de presó. Expulsat del PP

Juan Martín Serón (PP): Actual alcalde de Alhaurín El Grande (Málaga), Detingut al Gener del 2006 dins el cas Troia de corrupció urbanística. Va pagar una fiança de 100000 euros.

José Francisco González (PP): Alcalde de Mogán (Gran Canaria),detingut al Gener del 2007 a l'operació Gondola. Malversació de cabdals públics. Va sortir en llibertat sense fiança i continua davant l'alcaldia de Mogàn.

José Martínez Andreo (PP): Alcalde de Totana (Murcia), Detingut al Novembre del 2007 a l'operació Totem. Va pagar una fiança de 70000 euros per continuar exercint com a alcalde.

Cándido Trabalón (PA): Alcalde de Zurgena (Almería), Detingut l'Abril del 2008 per prevaricació a l'operació Costarero. Està en llibertat amb càrrecs però continua al seu càrrec.

Daniel García Madrid (PP): Alcalde de Torre Pacheco (Murcia), detingut l'Abril del 2008 per fer una permuta d'un terreny municipal a canvi de quatre parcel·les rústiques. En llibertat amb càrrecs. Continua al davant del govern municipal.

Antonio Barrientos (PSOE): Alcalde de Estepona (Málaga), detingut al Juny del 2008 sota l'operació Astapa. Va pagar una fiança de 150000 euros. Va abandonar l'alcaldia i el PSOE.

Juan Cardona (Independent): Alcalde Benitatxell (Alicante), detingut al Juliol del 2008 per una recalificació de terrenys. En llibertat provisional, va deixar l'alcaldia al Febrer del 2009.

Juan José Rubio (Independent): Alcalde de Zarra (Valencia), detingut l'Octubre del 2008 per prevaricació, fraude i estafa. Havia estat expulsat del PSOE al 2006 pels mateixos càrrecs. En llibertat sota fiança de 18000 euros.

José Joaquín Moya (PSOE): Alcalde de Bigastro (Alicante), detingut l'Octubre del 2008 per una permuta de terrenys a sol industrial. Al Gener del 2009 va sortir en llibertat sense fiança. Va ser sospés cautelarment del PSOE.

José Martínez García (PP): Alcalde de Librilla (Murcia), detingut al Novembre del 2008 per cobrament de comissions il·legals. Va ser expulsat del PP. Va renunciar a l'alcaldia però finalment no la va deixar.

Fernando Muguruza (Independent): Alcalde de Castro Urdiales (Santander), detingut el Febrer del 2009, acusat de prevaricació, falsedat documental i malversació. En llibertat sense càrrecs.

José Manuel Martín Alba (PSOE): Alcalde de Alcaucín (Málaga), detingut al Febrer del 2009, per blanqueig i prevaricació urbanística. Va deixar l'alcaldia i va ser expulsat del PSOE.

María Victoria Pinilla (PAR): Alcaldesa de La Muela (Zaragoza), detinguda al Març del 2009, per corrupció urbanística, blanqueig i tràfic d'influències.

Juan Enciso (PAL): Alcalde de El Egido (Almería), detingut fa uns dies per blanqueig.

Juan José Díaz Valiño (PSOE): Alcalde de Castro de Rei (Lugo) detingut fa una setmana per prevaricació i tràfic d'influències.

Bartomeu Muñoz (PSC): Alcalde de Santa Coloma de Gramanet (Barcelona),detingut avui per una operació relacionada amb l'adjudicació d'obres i serveis vinculats a la construcció.

Alguna cosa hi ha darrere de tot això... que déu estar passant dins els organismes municipals arreu l'estat?

7 comentaris:

Què t'anava a dir dijo...

potser a partir d'ara la policia estara dins les entitats públiques i no al carrer.

Rafael del Barco Carreras dijo...

DETENCIONES 27-10-09, LOS PUJOLISTAS LUIS PRENAFETA Y MACIÁ ALAVEDRA, LOS SOCIALISTAS BARTOLOMÉ MUÑOZ Y MANUEL DOBARCO... Y EL CONSTRUCTOR LUIS CASAMITJANA, ASOCIADO A LA CAIXA DE CATALUÑA DE NARCÍS SERRA...


Rafael del Barco Carreras



Escribía ayer:

Apenas terminado el artículo sobre Millet y Serra con un "...ya escampará...LA CRISIS Y LA ESPECIAL DEMOCRACIA ESPAÑOLA LOS FABRICA A DIARIO..." , bendiciendo el escrito el Juez Garzón ordena detener a dos primeras figuras del PUJOLISMO, Luis Prenafeta y Masiá Alavedra, muy citados en "Barcelona, 30 años de corrupción", en armonía con los SOCIALISTAS, también detenidos, el alcalde de Santa Coloma de Gramanet, Bartolomé Muñoz, hijo del último alcalde franquista, su concejal de urbanismo Manuel Dobarco, y más socialistas...

Si las corrupciones de Alavedra y Prenafeta son muchas, vienen de lejos, y estas detenciones nos prometen más, de entre las demás me llama la atención Luis Casamitjana, presidente del Grupo ESPAIS, por lo cerca que se encuentra de mi personaje central Narcís Serra. Pudiera sucederle como a Artur Mas que si le ha dado un telele, desbarrando con Banca Catalana, por lo de Félix Millet y la Fundación Trías Fargas, con la detención del jefe PRENAFETA con quien se iniciara en grande en el mundo de los “negocios” con quiebra de unos 8.000 millones de aquellas pesetas, debe necesitar sedantes...ver en imágenes de www.lagrancorrupcion.blogspot.com la noticia de 1988...

y así escribía sobre el Fórum Barcelona 2004 el 1 de septiembre pasado:

Pero si la ininteligible promoción del Consorcio para Teléfonica sigue un programa más o menos definido, sus vecinos de enfrente, ESPAIS, PROMOCIONS INMOBILIARIES, relentizan tanto que se diría que su estructura de hormigón “no avanza” a tenor de las tomas censuradas en www.lagrancorrupcion.com, y a pesar de su TAMBIÉN ASOCIACIÓN CON LA CAIXA DE CATALUÑA para la construcción de hoteles de lujo, y que su DIRECTOR GENERAL, RAFAEL GONZÁLEZ TORMO, haya sido GERENTE de la SOCIEDAD MUNICIPAL 22@BARCELONA. En INTERNET se leen acosos inmobiliarios, por ejemplo, a la LIBRERÍA CATALONIA, y en imágenes, su cartel a pie de obra, un reclamo a VENTAS NINJA.

Continuará…

Ese continuará no imaginaba que con detenciones... ¡ya lo creo que continuará!. Precisamente en la sesión del lunes del juicio a la corrupción en la Delegación de Hacienda de Barcelona el tema DIAGONAL MAR, del que tanto saben los ahora detenidos, fue pieza principal.

elbosquefantasma dijo...

Pasan maletines de un sitio a otro. Maletines de todo tipo: piel, polipiel,negros, con asas, con cierre metalizados, tipo metálicos, con pegatinas, bolsa de congelados de la Sirena, Sansonite, italianos, de marroquinería artesanal, nacionales o de importación. Mariconera de los 70, riñonera de los 80, macuto de los de la mili, bolsita urbana al hombro. Maletín de Ministro, bolsa del corteinglés. Modelo profesor de Oxford, bolsa de un curso de Comisiones, del Quechua. Maletín ejecutivo, cuadrados, maletines para portátiles, fundas del móvil. bolsa del avituallamiento de ciclista. Maletín imitación de entre guerras. Los que se abren frontalmente, los maletines de cremallera, los que llevan correa, los de los chinos, los que llevan cierre de seguridad, maletines con compartimientos laterales,,, y así cualquier cosa que sirva para ROBARNOS los billetes de 500 euros que tantos nos cuestan... Otro día nos metemos con las cajas de zapatos,,,,, Vas a flipar

Pipo dijo...

Te has olvidado del método más importante, el que se utilizaba en Marbella: las bolsas de basura!
Qué sería del Julian Muñoz sin las bolsas de basura!!!

elbosquefantasma dijo...

Diosssss que olvido,, es que yo me quedé traumatizado con los pantalones sobaquillos del Julian "quetearrancolacabeza" Muñoz... Mira lo echo de menos,,, con la Pantoja y todo.... ..... y qué decir del Lorenzo Sanz aquel que era presidente del Madrid (ahora los hijos por el Málaga),,, ese eran bolsa de basuras o del corte Inglés? con las timbas en las oficinas del madrid y la caja fuerte con un montón de billetes de loteria y cupones premiados,,, todo unos clásicos de la economía en dos tardes (Talleres prácticos)........

Nevot dijo...

Ben aviat serà més fàcil fer la llista dels "achuntamengs" (ayunta-miento en castellà) que no fan pirules que els que lafan, vist el que passa i el que no volen que sapiguem que passa.

Anónimo dijo...

EL dia que tiren de la manta en vuestro pueblo va a ser la ostia