23 oct 2009

Viatjar a través de la TV


Déu ser també culpa de la crisi que cada vegada hi hagin més programes a la TV que ens mostren la vida a d'altres països. Al no poder viatjar ens hem d'acostumar a fer-ho a través de la pantalla, que sempre és més barat i accessible. Miquel Calzada (AKA Miquimoto) va començar fa ja uns quants anys a dedicar-s´hi a aquests tipus de TV cultural, de la que enriqueix i no ens fagocita (perdoneu-me l'expressió, però no he trobat paraula més adient), amb el programa Afers Exteriors.
Fa 5 anys que busca catalans arreu del món però ja ha anunciat la seva darrera temporada a aquest experiment. Tantes hores de vol deuen passar factura.

Fa un parell d'anys, Xavier Sardà es va atrevir a robar-li la fórmula al Miquimoto en fer el programa dutifrí. El tractament era gairebé idèntic al Afers Exteriors de TVC, però afegint-hi un personatge famós que l'acompanya durant els seus viatges.

Des de fa uns mesos TVE emet un programa dimarts a la nit anomenat (quin títol més rebuscat) Españoles en el mundo.
He de reconèixer que me'l miro sovint. Mateixa temàtica però potser més rigorós. L'única pega que li podem trobar és el tractament que la mateixa TVE fa del programa, que t'enganxa 3 capítols seguits, un de nou i dos de repetits sense cap transició enmig.

En definitiva, haurem d'esperar a l'acabament de la crisi per poder tornar a viatjar... de moment ens haurem de conformar amb la TV.

2 comentaris:

elbosquefantasma dijo...

cada vez veo más programas de este tipo,,, no sé si es una invitación a emigrar (venga ánimo que no es tan difícil). Lo que nos conectaría con la publicidad que hacen los gobernantes de Mali o Niger, para que sus jóvenes se jueguen el tipo por el sueño europeo y manden divisas al país.
Otra cosa que me llama la atención es la frase de los que están por el mundo "Aquí la vida es más fácil... ... " . Que tener un sueldo y poder vivir de él no es tarea titánica como estamos viendo a nuestro alrededor.
Y para acabar, los precios,,,, son para alucinar....... Si vivimos en Ricacholandia

Sonia Mirambell dijo...

Me gusta la entrada y el coment. de ebosquef, sabeis arrancar una sonrisa lacónica, incluso cuándo el día ha estado gris !